Machida bi mogao preći u srednju kategoriju

Machida bi mogao preći u srednju kategoriju

Bivši UFC prvak Lyoto Machida trenutno se oporavlja od povrede, a za manje od mjesec dana bi trebao početi sa teninzima.

Japanac ističe kako još uvijek ne zna svog narednog protivnika, te da bi mogao preći u srednju kategoriju, ukoliko ostvari sve svoje ciljeve u poluteškoj diviziji.

"Još uvijek čekam prijedlog UFC-a, a sljedeću borbu očekujem u aprilu ili maju mjesecu. Moja želja je da se borim protiv Dana Hendersona, jer je on jako dobar borac i siguran sam da želi dobiti šansu za pojas prvaka", rekao je Machida, te dodao:

"On je legenda ovoga sporta i veliki prvak, te bih volio testirati svoju tehniku protiv njega. Imam namjeru nastaviti sa borbama u kategoriji do 93 kg, ali u budućnosti bih mogao preći u kategoriju niže, ukoliko ostvarim sve svoje ciljeve."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.