Macklin novi izazov za Adnana Ćatića
Večeras se očekuje nova pobjeda

Po deseti put prvak brani titulu

Macklin novi izazov za Adnana Ćatića

M. Maksimović

Adnan Ćatić (Felix Sturm), večeras po deseti put u svojoj karijeri brani naslov svjetskog prvaka srednje kategorije verzija WBA. Mjesto radnje je Lanxess- Arena u Kolnu, a protivnik je Matthew Macklin poznatiji pod nadimkom ''Mack The Knife''.

Matthew je rođen 1982.godine u Birminghamu gdje i danas živi, a iza sebe ima 30 borbi.Trenutačno je njegov skoro 28 pobjeda i 2 poraza. Prije pet godina ga je u Manchesteru porazio Jamie Moore, dok je prvi put stradao još 2003. godine kada je naletio na Andrewa Faceya. Posljednju borbu je Matthew Macklin odradio prošle godine kada je pobjedio Rubena Barona jednoglasnom odlukom sudija u borbi za naslov evropskog prvaka srednje kategorije.

Što se tiče Adnana Ćatića tu je sve jasno. 38 borbi, 35 pobjeda, posljednji put je naslov uspješno odbranio u Stuttgartu pobjedivši tehničkim nokautom Ronalda Hearnsa. Ipak,Macklin je bokser sa ostrva, a već po tradiciji u srednjim kategoriji znaju biti itekako neugodni, uporni.

Za ovu borbu već uobičajno vlada veliki interes a osim Adnan, večeras će u ringu nastupiti i njegov imenjak Redžović koji će ukrstiti rukavice sa Wernerom Kreiskottom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.