Macklin protiv Golovkina

Neugodni Britanac i neporaženi Kazahstanac

Macklin protiv Golovkina

M. Maksimović

Rano ujutro po našem vremenu, u dvorani MGM Grand Foxwoods Resorta, u Connecticatu nas očekuje vrlo zanimljiv bokserski okršaj, u srednjoj kategoriji. Rukavice će ukrstiti neporaženi svjetski prvak Gennady Golovkin i nama poznati Matthew Macklin, Mack The Knife iz Birminghama.

Kazakhstanac je u dosadašnjih 26 mečeva upisao isto toliko pobjeda, međutim ono što upada u oči jeste podatak o 23 pobjede ostvarene nokautom.Posljednju je ostvario protiv Japanca Ishide u Monacu u maartu mjesecu, klasičnim nokautom.Što se tiče Macklina, on je u posljednje tri bore dva puta poražen. Prvo tijesno od Adnan Ćatića, nakon toga i od Gabriela Martineza u također vrlo zanimljivom meču.

Macklin je rušio Martineza jednom, Martinez njega dva puta u 11.rundi. Posljednju borbu Macklin je imao u devetom mjesecu prošle godine, pobjedio je Joachima Alcinea koji je pao u prvoj rundi.
Golovkin i Macklin će se boriti za naslove svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji u verzijama WBA i IBO.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti