Maiadan izazov za Amira Khana
Khan vs Maidana

Khan brani naslov svjetskog prvaka

Maiadan izazov za Amira Khana

M. Maksimović

Kada već nema ništa od okršaja Chisorea i Vladimira Klitschka, ljubitelji boksa se mogu okrenuti Las vegasu i borbi između Amira Khana i Marcosa Rene Maidana za naslov svjetskog prvaka u poluvelteru, verzija WBA.

Amir "King" Khan je nova zvijezda britanskog boksa, osvajač srebrne medalje na OI u Atini. Rođen je u Boltonu, ali ima pakistansko porijeklo i zbog toga ima veliki broj navijača u Engleskoj. U karijeri je 24 puta ulazio u ring, ostvario je 23 pobjede, 17 nokautom.Samo je Breidis Prescott uspio pobjediti Khana od kako je krenuo u profi vode 2005.godine.Pojas svjetskog prvaka je uzeo 2009.godine kada je pobjedio Andrija Kotelnika u Manchesteru. Nakon toga je naslov dva puta uspješno odbranio protiv Dimitrija Salita i Paula Malignaggija.

Marcos Rene Maidana predstavlja veliki izazov za Khana, jer se radi o bokseru koji odlično udara, koji je od 29 pobjeda, 27 ostvario nokautom.Andrij Kotelnik je 2009.godine u Rostocku na poene uspio pobjediti El China. Mnogi su ostali skloni tvrdnji da je tijesno na poene El Chino izgubio jer se boksovalo u Njemačkoj, jer je Kotelnik pulen Klausa Petera Kohla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.