Maidana namučio Mayweathera,  ali nije pobjedio

Argentinac je zaslužio revanš

Maidana namučio Mayweathera, ali nije pobjedio

Pretty Boy i dalje ostaje nedodirljiv. U svojoj 37 godini je ostvario 46 pobjedu u karijeri uzevši zagarantovana 32 miliona plus postotak od prodaje Pay Per View prijenosa. Ali do pobjede i novca za razliku od nekih predhodnih borbi nije došao lako.

Naprotiv Marcos Rene Maidana se sjajno suprostavio Floydu Mayweatheru, pa mu je skoro pred nosom uzeo naslove svjetskog prvaka u WBC i WBC Super World verziji velter katagorije. Argentinac je odlično krenuo, bez kalkulacija, od prve preko treće, četvrte, pete runde. Mayweatheru je trebalo vremena da pronađe pravu taktiku.

Da stvar bude gora pa Mayweathera, u četvrtoj rundi je zaradio neugodnu posjekotinu, krvarenje je stvaralo probleme. Od šeste runde u ringu smo imali pravog Mayweathera, ali se Maidana nije predavao. Probao je Argentinac ali je u završnici i pored velike volje i želje zadao malo pravih udaraca. Dave Moretti je prednost dao Mayweatheru 116:112, Burt A. Clements je dao još veću prednost, 117:111, dok je Michael Pernick bio daleko od ove dvojice, 114:114.

" Dvije runde skoro ništa nisam vidio, tek kasanije uspio sa " progledati" pa je borba krenula u mom smjeru. Obećao sam fanovima da ćemo se boriti, da će ovo biti velika borba - i borili smo se obojica sjajno, Maidana je bio vrlo dobar suparnik. Znao sam da će me natjerati da se krećem i radim punom snagom. Ovo nije moja posljednja borba u karijeri. Vraćam se u ring ponovo u septembru, ako navijače žele možda to ponovo bude borba protiv Maidane. Maidana je vrlo dobar borac i ovo je bila jedna od najtežih borbi u mojoj karijeri " poručio je Mayweather.

Za razliku od njega Maiadana je bio i previše razočaran.

2 Osjećam da sam ja dobio meč.Dominirao je neke runde, ali ja sam dominirao većinu meča. Revanš? Zapravo bih ja njemu trebao dati revanš jer sam bio bolji u ovom meču i osjećam se kao pobjednik. Ne bojim se Mayweathera, možemo se još jednom boriti" rekao je Argentinac koji je imao problema prije početka meča s obzirom da mu sudije nisu dozvolile da boksa u svojim rukavicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.