Bivši fudbaler Cityja izgubio borbu karijere
Foto - Screenshot

Marcus Morrison poražen od Chrisa Eubanka Juniora

Bivši fudbaler Cityja izgubio borbu karijere

Midhat Šljivak

Nekadašnji fudbaler Manchester Cityja Marcus Morrison poražen je večeras u Manchesteru od Chrisa Eubanka Juniora odlukom sudija.

Ovaj 28-godišnjak koji je uporedo sa boksom trenirao fudbal u Cityju, imao je priliku da dođe do najveće pobjede u bokserskoj karijeri, ali nije uspio da pobijedi mnogo kvalitetnijeg rivala.

Eubank JR je dominirao u većem dijelu meča. Dobro je pogađao Morrisona koji je imao svoje periode u ovom meču, ali na kraju ipak nije mogao do iznenađenja.

Sva trojica sudija su na kraju dodijelili pobjedu Eubanku sa 98-92 i 31-godišnji bokser je stigao do 30. pobjede u karijeri (30-2) i vjerovatno do šanse za neku veliku borbu u narednim mjesecima.

Treba istaći da je Eubank JR ostvario prvu pobjedu pod vodstvom novog trenera, legendarnog Royja Jonesa Juniora, sa kojm je nedavno započeo saradnju.

Oglasi

Sa druge strane Morrison nije uspio da dođe na jedan veći nivo u bokserskoj karijeri. Da je pobijedio, sigurno bi imao još velikih mečeva, ali ovako će vjerovatno ostati bokser za predborbe.

Morrisonu je ovo četvrti poraz u karijeri u kojoj ima 23 pobjede, ali ono što je jako bitno je činjenica da nikada u karijeri nije nokautiran.

Morrison o otkazu u Cityju: Rekli su mi da nisam dovoljno visok

Marcus je bio veoma talentovan fudbaler. Bio je član mladog tima Manchester Cityja, ali klub ga je otpustio jer nije imao dovoljnu visinu za defanzivca.

"Bio sam defanzivac i morao sam imati visinu i snagu. Rekli su mi da nikad neću biti viši od 180 centimetara, a ja sam sad 183 centimetra", rekao je Morrison za Sky Sports prije nekoliko godina i dodao je:

"Iz dvorane bih išao na trening Cityja. Uvijek bih kasnio nekoliko minuta. Uporedo sam boksovao i igrao fudbal, a nakon što je City odlučio da me otpusti, ostao sam tamo gdje sam također dobar".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti