Mark Zuckerberg je postao prava borilačka mašina
Šef Facebooka, odnosno kompanije Meta Mark Zuckerberg, postao je prava mašina za jiu jitsu (Foto: Instagram)

Šef Facebooka sjajan u jiu jitsuu

Mark Zuckerberg je postao prava borilačka mašina

Midhat Šljivak

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg postao je ozbiljna borilačka mašina. On je tokom vikenda odradio svoj prvi jiu jitsu turnir i otišao je kući s medaljama i poprilično je iznenadio konkurenciju s kojom se susreo.

Mark Zuckerberg postao je ozbiljan jiu jitser. Šef Facebooka proteklog vikenda je učestvovao na jednom turniru i ostvario je izuzetne rezultate, te je kući odnio dvije medalje.

Srebro je Zuckerberg uzeo u disciplini Gi, a zlato u No-Gi disciplini. Gi disciplina je ona u kojoj su borci na parteru s kimonom, a No Gi je grappling bez kimona u šorcu i majici.

Mark Zuckerberg pobjednik u disciplini No-Gi (Foto: Instagram)

Pohvalio se milijarder na Instagramu kako je došao do prvih medalja na prvom turniru.

"Odradio sam svoj prvi ji jitsu turnir u uzeo neke medalje za Guerrilla Jiu JItsu tim", napisao je Zuckerberg i zahvalio se ljudima koji su ga trenirali.

Mark Zuckerberg tokom jedne od borbi na turniru (Foto: Instagram)

U komentarima su mu se javile poznate face iz MMA sporta. Aplauze je dobio od Maxa Hollowaya, a prvak bantam kategorije Alexander Volkanovski je napisao.

Oglasi

"Legenda. Sviđa mi se šorc prijatelju", poruka je Volkanovskog, a tu se još javili Israel Adesanyja, Merab Dvalishvili i mnoge druge MMA legende.

Zuckerberg je veliki ljubitelj MMA sporta. Trenira s poznatim licima u dvorani i uživa u tome.

"Volim gledati UFC, ali volim se i baviti MMA sportom. Ne znam kako nisam prije krenuo s ovim", rekao je Zuckerberg u podcastu kod Joe Rogana i dodao je:

"Od prvog treninga sam znao da je to to. Nakon pet minuta sam pomislio - gdje je ovo bilo čitvog života. Sada treniram zajedno s prijateljima", rekao je Zuckerberg.

Ovaj 38-godišnjak očigledno uživa u onom što radi i pristupio je ozbiljno treninzima što je i pokazao u borbama.

Top Komentari

stranputica
ok. hvala na pojašnjenju....
0 0
stranputica
Nisam baš stručnjak za borilačke vještine, ali meni ovo izgleda kao džudo....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti