Marquez prije nokauta nagazio Pacquiao

Opasna taktika Meksikanca

Marquez prije nokauta nagazio Pacquiao

M. Maksimović

Timothy Bradley je u šestom mjesecu pobjedio Mannyja Pacquiao, mnogi su skloni tvrdnji nezasluženo. Par mjeseci kasnije Juan Manuel Marquez je nokautirao PacMana, u sjajnom spektakularnom meču, njihovom četvrtom.Do sada su mečevi Marqueza i Pacquiao nudili puno toga, a čini se da će tako biti i sa ovim.

Već nakon meča se počelo pričati o petom okršaju, jer ovaj posljednji je osigurao prihod od oko 11 miliona dolara samo od ulaznica, dok je prodato 1,5 miliona pay-per-view paketa.Međutim, osim novca, želje za revanšom Filipinca, sada se pojavilo i nešto novo. Tačnije pojavila se fotografija na kojoj se vidi da je Marquez stao na Mannyjevu nogu tačno u trenutku nokauta. 

 

Juan Manuel Marquez je nakon meča istakao kako je za ovaj meč razradio sjajnu taktiku te kako je odradio pripremu za završni nokaut. Po posljednjim fotografijama, izgleda više nego očito da se marquez sjajno pripremio. Naravno to nije nije ništa novo u svijetu boksa, međutim ovdje je taj trenutak preusudio pobjednika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti