Reper krenuo na prijatelja UFC zvijezde - Bolje da nije!
UFC zvijezda Marvin Vettori odlučio je zaštiti prijatelja i nokautirao je italijanskog repera Iona

Vettori ga nokautirao

Reper krenuo na prijatelja UFC zvijezde - Bolje da nije!

M. Šljivak

Poznati UFC borac Marvin Vettori (29) nokautirao je protekle večeri italijanskog repera Iona nakon što je ovaj došao u sukob s prijateljem MMA zvijezde. Došlo je do nokauta i reper nije imao nikakve šanse protiv UFC zvijezda.

UFC zvijezda Marvin Vettori nokautirao je protekle noći u Milanu italijanskog repera Omara Nguale Illungu, poznatijeg kao Ion.

Noć boksa koja se održavala u Milanu pretvorila se u potpuni haos u publici. Došlo je do žestokog obračuna i teških nokauta.

Kamere su sve snimile. Vettori je vidio kako mu reper Ion napada prijatelja Tonyja Effea, odlučio je reagovati onako kako najbolje zna - pesnicama.

Reper naravno nije imao nikakve šanse. Završio je nokautirao, a Al Zulino otkriva šta se sve dešavalo.

"Protekle noći na noći boksa u Milanu, italijanski reper Ion ušao je u obračun s Tonyjem Effeom. To je dobar prijatelj UFC-ovog Marvina Vettorija koji se umiješao u sve i nokautirao je Iona", napisao je Zulino.

Oglasi

Vettori je maksimalno iskoristio činjenicu da je mnogo superiorniji od 39-godišnjeg muzičara i poslao ga je u nokaut. Situacija se potom malo smirila i osiguranje je uspjelo rastaviti zaraćene strane.

Italijanski borac je posljednji nastup u UFC-u imao prošlog vikenda u Londonu. Pobijedio je Romana Dolidzea jednoglasnom odlukom sudija.

U profesionalnoj karijeri 29-godišnji Vettori je odradio ukupno 26 borbi. Ima učinak od 19 pobjeda, šest poraza i jednog neriješenog meča.

On je među najboljim borcima srednje kategorije UFC-a. Imao je priliku i da napadne titulu protiv Israela Adesanye 2021. godine, ali je taj meč izgubio.

Okušao se potom i u poluteškoj kategoriji gdje je pobijedio Paula Costu, ali se potom vratio u svoju srednju kategoriju.

Oglasi