Matt Betzold, MMA borac u pravom smislu riječi

Ostao bez lijeve noge u šestoj godini

Matt Betzold, MMA borac u pravom smislu riječi

Matt Betzold ima 31. godinu, kao MMA borac nastupa u muha kategoriji i iza sebe ima omjer šest pobjeda i tri poraza. Posljednju pobjedu ostvario protiv Jimmyja Marqueza jula mjeseca ove godine. To mu je bila četvrta uzastopna pobjeda i posljednja kao člana Teama Alpha Male iz Arizone.

Njegov novi klub je Legacy Fighting Championship iz Texasa. Tu ništa ne bi bilo neobično da se radi o borcu kojem su doktori još kao dječaku od šest godina amputirali lijevu nogu.

Betzold je izgubio lijevu nogu nakon što je kao dijete pojeo otrovani slatkiš, koji je bio namijenjen njegovom ocu nakon što je ovoj upao u sukob s motociklističkom bandom. Matt je šest sedmica proveo u komi, a doktori su bili prisiljeni na amputaciju lijeve noge do koljena kako bi mu opšte spasili život.

" Nikad se nisam smatrao invalidom, u kavez ulazim kao i svaki borac koji ima svoje prednosti i mane. Kako za sebe neko može reći da je borac ako se niste spremni uhvatiti u koštac sa stvarima koje su ispred vas. Ja sam u borbama počeo uživati sa nekih 17 godina, još u školi. Kasnije sam se odlučio za amatersku karijeru i od tada do danas sam puno toga napravio. Ja volim izazove, volim se penjati sa dna prema vrhu " ispričao je svoju priču Matt Betzold.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.