Mavrović se vraća 27. aprila?

Poznat i protivnik

Mavrović se vraća 27. aprila?

M. Maksimović

Dugo su u posljednje vrijeme špekulisalo, danas je stigla zvanična potvrda. “Šaka sa Srednjaka”, Željko Mavrović se vraća u ring. Nakon više od 14 godina. Sve je krenulo od njemačkih novinara, nakon što je Mavrović boravio u kampu promotora Wilfrieda Sauerlanda. 

''Sa Sauerlandom sam se susreo u Berlinu, prisjetili smo se nekih starih vremena, on je rekao kako nije previše sklon organizovanju povratničkih mečeva, pa mi je ponudio logističku potporu'' izjavio je Mavrović koji se nakon toga našao u ringu, sparingovao je sa Dustinom Dirksom i Enricom Koellingom, radio je sa trenerom Ottom Raminom u Sauerlandovom kampu.

 

Vrlo brzo u njemačkim bokserskim krugovima pojavila se informacija kako će Željko boksovati protiv Enada Ličine u meču lakoteške kategorije. Ličina je naravno mlađi od Mavrovića i to deset godina. Rođen je u Novom Pazaru, karijeru je gradio po njemačkim ringovima. Do sada je ostvario 22 pobjede uz četiri poraza. Dva su bila u mečevima za evropski i svjetski naslov u verzijama IBF i EBU. 

 

''Ovi informaciju su medijima progurali ljudi iz  Sauerlandovog tima. Meni ne preostaje ništa nego da čekam potvrdu i dobro se pripremim'',  poručuje Mavrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.