Mavrović zbog povrede odlaže povratak

Stradalo rebro na treningu

Mavrović zbog povrede odlaže povratak

M. Maksimović

Od najavljenog povratka Željka Mavrovića u ring, za sada tu neće biti ništa. Ranije je bilo najavljeno da bi Željko mogao u ring 27. aprila u Hamburgu kao protivnik je bio najavljen Enad Ličina.

Mavroviću je na jednom od treninga prošle sedmice puklo rebro i sada mi predstoji pauza od 10 do 15 dana. Tek nakon toga, Željko može razmišljati o nastavku priprema za meč protiv Enada Ličine.

 

"Sigurno ću ponovo ući u proces treninga, ali nisam siguran hoću li doći u poziciju da se ponovo borim. Imao sam i prije ožiljak na tom rebru, a udarci na treninzima u Njemačkoj očito su ga samo dokrajčili. Tokom priprema imao sam i nekoliko povreda arkade, ali sam s tim povredama mogao raditi sve osim sparinga, međutim puknuće rebra traži mirovanje," rekao je Mavrović.

 

Mavrović je prvu profi borbu odradio 20.marta 1993.godine, tri puta je bio prvak Evrope. Od 27.pobjeda, 22 pobjede je ostvario nokautom, jedini poraz doživio je u meču za naslov svjetskog prvaka teške kategorije verzija WBC, protiv Lenoxa Lewisa 1998.godine.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.