Fenomenalne borbe na prvom UFC događaju godine: Holloway brutalno prebio Kattara
Foto - Screenshot

UFC Abu Dhabi

Fenomenalne borbe na prvom UFC događaju godine: Holloway brutalno prebio Kattara

M. Šljivak

Max Holloway pobijedio je večeras u Abu Dhabiju Calvina Kattara jednoglasnom odlukom sudija (50-43, 50-43, 50-42).

Dominirao je bivši prvak perolake kategorije u ovom meču i pravo je čudo kako je Kattar završio meč na nogama jer je od samog početka doslovno prebijan.

Tek u trećoj rundi Kattar uzvraća Hollowayju. Gledali smo zaista spektakularnu razmjenu, da bi u četvrtoj rundi Kattar ponovo preživio gotovo nemoguće.

Zaista je nestvarno da je nakon serija udaraca i dalje stajao na nogama i da je pokušavao da uzvrati, bio je žestoko uzdrman i uspio je da završi meč na nogama.

Međutim, sudije nisu imale dileme u ovom meču. Holloway je bio dominantan i odnio je pobjedu jednoglasnom odlukom.

Oglasi

Sjajan meč u glavnom dijelu programa ponudili su veterani Carlos Condit i Matt Brown.

Nakon tri odlične runde jednoglasnom odlukom sudija slavio je Condit koji je tako nakon serije od pet poraza dobio i drugi meč zaredom.

Tri borbe završile su nokautima u prvoj rundi. Kinez Li Jiangiang je nokautirao povratnika u oktagon Santiaga Ponizibija i to na zaista spektakularan način.

Alessio Di Chirico je nakon nešto više od dvije minute sjajno nokautirao Joaquina Buckleyja, a u prvoj rundi je prvi poraz karijere doživio srbijanski borac Duško Todorović.

Njega je izdominirao Punahele Soriano i sudija je prekinuo meč nakon zaista brutalnih udaraca koje je Todorović primio.

Top Komentari

Zoilomas
vidi se da nije napravljen todorovic za ovaj sport mozda za plivanje ili skijanje ali za ovo nije
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi