Mayweather i Cotto garancija za spektakl

Veliki okršaj u Las Vegasu

Mayweather i Cotto garancija za spektakl

M. Maksimović

MGM Grand u Las Vegasu, večeras je po ko zna koji put domaćin velikog bokserskog okršaja.Ovaj put je to borba za  naslov WBA super svjetskog prvaka i pojas WBC-a za prvaka u polusrednjoj kategoriji.

S jedne strane imamo Floyd ''Pretty Boy''Mayweather Jr, velikog, još uvijek ne poraženog boksera i opasnog, jakog Miguela Juanita Cotta. Floyd Mayweather Jr je još uvijek neporažen, posljednju pobjedu je ostvario u meču protiv Victora Ortiza koji je tada naivno poražen.

Trenutačno je Mayweather na velikih 42-0 a večerašnje borba je posljednja prije nego što ''Pretty boy'' završi u zatvoru.Mayweather je osuđen na 90 dana zatvora i 100 sati društveno korisnog rada jer je tukao svoju djevojku te se mora prijaviti na kliniku za odvikavanja od nasilja, ali je uspio svoj odlazak u zatvor odgoditi za juni mjesec upravo zbog ove borbe u maju.

''Do ove borbe je moralo doći i drago mi je da se to dogodilo kad je Cotto sam svoj čovjek. Cotto je pravi ratnik, ali ja ću ponovo dokazati da sam najbolji, kaže već uobičajno samouvjereni Mayweather.

Cotto je do sada u karijeri dva puta poražen, prvi put od Antonija Margarita 2008.godine, drugi put od Pacquiao godinu dana kasnije. Naon tog poraza, nanizao je tri pobjede, na kraju se što za njega bilo vrlo važno revanširao Margaritu. Cotto se za razliku od Mayweathera pripremao na Floridi, Orlandu sa novim trenerom Pedrom Diazom. Prije meča je poručio novinarima da je spreman za veliku pobjedu.

''Pripreme sam sjajno odradio sa svojim trenerom u kojeg imam veliko povjerenje. Spreman sam za pobjedu, ja ću biti prvi bokser koji je pobjedio Mayweathera''

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.