Mayweather je nepobjediv
Detalj iz borbe Mayweather Jr - Mosley

Shane Mosley nije imao šanse

Mayweather je nepobjediv

M. Maksimović

U meču velter kategorije koji je održan u MGM Gardenu u Las Vegasu, Floyd Mayweather Jr. je jednoglasnom odlukom sudija pobjedio Shanea Mosleya. Tako je "Pretty Boy" još jednom pokazao koliko dominantan u ovoj kategoriji, jer je i nakon 41 borbe ostao neporažen.

Shane Mosley je šesti put poražen u svojoj karijeri, drugi put u posljednja četiri meča. Većim dijelom borbe Floyd Mayweather Jr. je bio dominantan u ringu, Mosley je tek u početku meča u prve dvije- tri runde zadao par dobrih udarac, ali to je bilo sve. Na kraju su sva trojica sudija bila ubjedljivo na strani Mayweathera. Dave Moretti 119-109, Robert Hoyle 118-110 i Adalaide Byrd 119-109. Floyd Mayweather Jr je nastavio svoj impresivni niz u kojem je u posljednjih šest borbi sredio Zab Judaha, Carlosa Manuela Baldomira, Oscara De La Hoyu, Rickyja Hattona, Juana Manuela Marqueza i Shanea Mosleya

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti