Mayweather Jr. protiv Mosleya 1.maja
Floyd Mayweather Junior

Ipak jedan veliki okršaj je pred nama

Mayweather Jr. protiv Mosleya 1.maja

M. Maksimović

Kada smo ostali, barem za sada bez spektakularnog okršaja Manny Pacquiao - Floyd Mayweather Junior, ''pao'' je dogovor između Mayweathera i Shanea Mosleya, a borba je najavljena za 1.maj u MGM Gardenu, u Las Vegasu. Tako ćemo na jednoj strani imati šesterostrukog prvaka Floyda Mayweathera Juniora, a na drugoj Sugara Shanea Mosleya koji je pet puta u svojoj karijeri bio svjetski prvak.

Floyd Mayweather je bio prvak u čak pet različitih kategorija, posljednju borbu je imao u devetom mjesecu prošle godine kada je jednoglasnom odlukom sudija pobjedio Juana Manuela Marqueza nakon 12 rundi.
To je bila njegova prva povratnička borba, nakon one u kojoj je 2007.godine tehničkim nokautom sredio Rickyja Hattona u borbi za naslov prvaka velter kategorije, verzija WBC. U profi boksu je Floyd Mayweather Junior prisutan od 1996.godine i nikada u karijeri nije poražen, a ukupno je 40 puta ulazio u ring. U posljednjih pet borbi redom je pobjeđivao Zab Judaha, Carlosa Manuela Baldomira, De La Hoyu, Hattona i Marqueza.

Za razliku od njega, Shane Mosley je imao ukupno 52 borbe, ali je i pet puta poražen. Posljednji put prije tri godine kada je izgubio u 12 rundi od  Miguela Angela Cottoa, pojas svjetskog prvaka
također velter kategorije, ali u verziji WBA. Nakon toga poraza vratio se pobjedama protiv Ricarda Mayorage i Antonia Margarita.

Borba  Manny Pacquiao - Floyd Mayweather je otkazana zbog problema koji su se pojavili oko doping testova, a za razliku od Filipinca, Mosley je prihvatio Mayweatherov strožiji zahtjev oko testiranja iako je 2003.godine koristio doping u mečeu sa Oscarom De La Hoyom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije