Mayweather prevario naivnog Ortiza
Ortiz je naivno nokautiran

Kontraverzna pobjeda Floyda Mayweathera

Mayweather prevario naivnog Ortiza

M. Maksimović

Kakve su bile najave, takav je bio i meč, barem do četvrte runde kada j završen.  Floyd Mayweather Jr je pobjedio Victora Ortiza u meču za naslov svjetskog prvaka velter kategorije, verzija WBC.Do četvrte runde je publika u MGM Grandu uživala, ne sluteći da će borbi brzo doći kraj.

Pred kraj runde Ortiz  je bio u naletu, izgledalo je kako Mayweather pada, međutim u seriji  žestokih udaraca, stigao je i jedan možda čak i ne namjeran glavom. Sudija Joe Cortez je na trenutak prekinuo borbu ali samo kako bi Ortiza odgurao u neutralni ugao ali ga i kaznio oduzimanjem boda.

Ortiz je odmah zagrlio Mayweathera kako bi se izvinuo. Cortez je objasnio Ortizu šta se dogodilo i borba je trebala biti nastavljena. Prije nego što se borba trebala nastaviti, Ortiz se još jednom izvinuo Mayweatheru koji koristi opuštenost protivnika i odgovara sa dva žestoka udarca, lijevom i desnom i ruši Ortiza. Sudija jeste dao znak za nastavak borbe, ali ono što je napravio Mayweather definitivno nije bilo fer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti