Mayweather prije ulaska u ring zaradio 41 milion

Eto zašto je najplaćeniji sportaš današnjice

Mayweather prije ulaska u ring zaradio 41 milion

Kada se najavljuje nastup Floyda "Moneya" Mayweathera Jr-a onda se uglavnom priča samo o novcu. U noći sa subote na nedelju, Pretty Boy ulazi 45 put u ring, a ovaj put je već uredno pripremio račun na koji će leći 41 milion dolara. Iznos od kojeg definitivno boli glava.

Najplaćeniji sportaš današnjice će se boriti sa odličnim Meksikancem Saulom "Canelom" Alvarezom za dva pojasa. Jedan je WBC-ov u velter kategoriji, drugi je u verziji WBA "Super World" također velter kategorije.  Saul Alvarez ima tek 23 godine, dolazi iz Meksika već iza sebe ima 43 borbe u kojima je neporažen. Canel je  pobjeđivao Mosleya, Baldomira, Cotta, dok je posljednju borbu odradio protiv Austina Trouta u San Antoniju. Naravno da je MGM Arena rasprodana, a očekuje se i vrtoglava prodaja Pay Per View prenosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.