Mayweather prije zatvora protiv Cotta
Floyd Mayweather

Ako dobije potrebnu dozvolu

Mayweather prije zatvora protiv Cotta

M. Maksimović

Kako vrijeme prolazi sve je izvjesnije kako nema ništa od okršaja koji svi željno očekuju. Dva najslavnija boksera današanjice Manny Pacquiao i Floyd Mayweather Jr. ne mogu da se dogovore oko raspodjele novca, pa u međuvremenu tražiti nove protivnike.

''Pretty Boy'' je već zakazao novu borbu, a između Pacquiaoa, Gabriela Martineza, odlučio se za neugodnog Portorikanca Miguela Juanita Cotta koji je trenutačno na 37 pobjeda i dva poraza.
Meč Mayweather - Cotto će se održati 5.maja u neizostavnoj MGM Grand Areni u Las Vegasu, ali nije poznato u kojoj kategoriji.

Floyd Mayweather Jr je svjetski prvak u velteru, Cotto u polusrednjoj kategoriji. Jedan je vlasnik pojasa u WBC verziji, drugi u WBA i vrlo je moguće da borba bude zakazana u polusrednjoj jer Portorikanac ne želi da se vraća u velter kategoriju. Tamo ga je u novembru mjesecu 2009.godine pobjedio Manny Pacquiao.

Ono što Mayweatheru predstvlja problem dozvola za nastup. On je osuđen na zatvorsku kaznu zbog toga je tukao svoju djevojku.Mayweather je osuđen na 90 dana zatvora i 100 sati društveno korisnog rada te se mora prijaviti na kliniku za odvikavanja od nasilja, ali je uspio svoj odlazak u zatvor odgoditi za juni mjesec upravo zbog ove borbe u maju. Ostaje još da pričeka odluku Nevadine atletske komisije koja mu mora izdati dozvolu za nastup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.