Mayweather se htio kladiti na sebe: Sreća da nije
Foto: EPA

Iako je savladao McGregora izgubio bi stotine hiljada dolara

Mayweather se htio kladiti na sebe: Sreća da nije

Floyd Mayweather je poznat kao strastveni kladioničar, pa se tako želio opkladiti i kada je sinoćnja "borba stoljeća" bila u pitanju. Srećom po njega, spriječen je u toj namjeri jer bi, u suprotnom, ostao bez pozamašne svote novca.

Mayweather je sinoć savladao Conora McGregora tehničkim nokautom u 10. rundi meča, a prije samog meča, on se želio kladiti na sebe. Prema ESPN-u, Floyd Mayweather je želio uložiti 400.000 dolara na svoju pobjedu u manje od 9.5 rundi. Dakle, američkom bokseru je bila potrebna pobjeda maksimalno do devete runde kako bi ostvario dobitak, on je ipak pogrešno predvidio tok meča, te je do pobjede došao rundu kasnije.

Na njegovu sreću, američke kladionice su odbile Mayweatheru uplatu zbog zakonskih prepreka da se kladi na samog sebe, pa je 400.000 ostalo u njegovom posjedu.

Mayweather se potom pokušao kladiti da će pobijediti tehničkim nokautom, ali je ubrzo odustao jer nije mogao čekati potvrdu od kladionice. Da je kojim slučajem uplata na ovakav razvoj meča "prošla" Mayweather bi dobio značajan iznos novca.

Ipak, Mayweather može biti sretan što je njegova prva opklada odbijena, a da se slučajno uspio opkladiti i savladati McGregora u devet rundi ili manje ostvario bi profit od 200.000 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.