Mayweather zvani "novac" razočarao ljubitelje boksa

Loš potez za kraj

Mayweather zvani "novac" razočarao ljubitelje boksa

Edmir Škorić

Najbolji svjetski bokser Floyd Mayweather borit će se sa Andreom Bertom u posljednjoj borbi u karijeri.

Floyd će se protiv Berta boriti 12. septembra u Las Vegasu, a prenosit će ga mreža Showtime. 

Mayweather ima 48 pobjeda i očekivanim trijumfom nad Bertom izjednačit će rekord Rockyja Marcijana, koji je na 49 pobjeda i bez poraza u karijeri.

Berto je borac koji sa Haitija i ima američki pasoš, a svojevremeno je bio jedna od velikih nada boksa. U karijeri je upisao 30 pobjeda i tri poraza, a sva tri u posljednjih šest mečeva. 

Navijači su očekivali da će Mayweather izabrati protivnika ‘po mjeri’, no on se odlučio očito da bez većih problema dostigne rekord Marcijana. Čovjek s nadimkom “novac” tako je razočarao mnoge, smatraju njegovu odluku sramnom i neshvatljivom.

Iako Floyd za sebe kaže da je “najbolji svih vremena”, ogorčeni fanovi ne žele da plate i gledaju njegovu borbu protiv osrednjeg borca. Možda je “lova” mogao da pronađe zaista dostojnog rivala i da se na častan način oprosti?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.