"McGregor je hodao na svoj čudni način, ali je zatim vidio mene"

Ferguson želi borbu za pojas

"McGregor je hodao na svoj čudni način, ali je zatim vidio mene"

Midhat Šljivak

Tony Ferguson se na fantastičan način vratio u UFC. 

Nakon godinu dana odsustva zbog teške povrede koljena u brutalnom obračunu Tony je tehničkim nokautom savladao Anthonyja Pettisa i stigao je do 11. pobjede u nizu.

Nekadašnjem šampionu lake kategorije sada je naravno cilj obračun za titulu koju drži Khabib Nurmagomedov.

"Nisam plakao, nisam se smijao, bilo je to više od svega. Ne znate kroz šta sam sve prošao u ovih godinu dana", rekao je Ferguson, te je imao i riječi za ono što se dešavalo na meču Khabib - Conor.

"Ja sam jebeni šampion, bio sam, jesam, a ova dvojica budala upropaštavaju sport. Ne treba mi pojas da bih bio šampion, želim počistiti ovaj sport. Khabib i ja za zaslužujemo borbu. On je šampion, ja sam šampion i vrijeme je da to odradimo", istakao je Ferguson.

Također, tvrdi da McGregor ne želi da se bori sa njim i da se poprilično uplašio kada je Tonyja sreo u svlačionici.

"Conor se ne želi boriti sa mnom. Vidio sam ga u svlačionici, hodao je na onaj svoj čudni način, a kada sam ga pogledao, uplašio se i prestao je. Niko ne želi sa mnom u oktagon, niko ne želi osjetiti moje udarce. Ja sam drugačija životinja od svih", poručio je Tony.

Ferguson je u karijeri na omjeru od 24-3 i vjerovatno će on biti naredni izazivač za titulu.

Top Komentari

Emir
Dobar jesi ali nisi veca zivotinja id medvjeda, Habib se bori sa medvjedima od malih nogu sta ces ti bolan haha
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi