Mekić: Prvo odoh u ribolov!

Evropski džudo prvak za SportSport.ba

Mekić: Prvo odoh u ribolov!

Najbolji bosanskohercegovački džudista Amel Mekić jučer je u Istanbulu ispisao jednu od najljepših stranica u istoriji bh. sporta uopšte.

Mekić je, naime, u finalu Evropskog džudo prvenstva, koje se održavalo u Turskoj, savladao gruzijskog džudistu, te se okitio naslovom evropskog prvaka u ovom sportu, što je bez ikakve sumnje jedan od najvećih uspjeha bh. sporta u njegovoj istoriji.

"Kakav je osjećaj biti evropski prvak? Fenomenalan!", kaže na početku razgovora za SportSport.ba svjetski prvak Amel Mekić.

"Kada sam ušao u finale imao sam osjećaj da neću biti poražen i da ću postati prvak. Bog mi je dao snage i mudrosti da savladam i tu posljednju prepreku i sada mogu samo reći da sam presretan".

Zlato sa Evropskog prvenstva jedan je od najsvijetlijih trenutaka u istoriji bh. sporta...

"Slažem se. Prije mene slične uspjehe su ostvarili još samo Beneš i Saračević i mogu reći da sam posebno sretan što će se moje ime naći među velikanima bh. sporta. Naravno, na ovom ne planiram stati i želim osvajati još medalja, ali ću prije svega otići u ribolov", dodao je kroz smijeh naš zlatni džudista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.