Mekić srebrni, Cerić brončana

Osvojene prve medalje

Mekić srebrni, Cerić brončana

M. Maksimović

Napokon prve medalje za BiH na Mediteranskim igrama u Mersinu. Amel Mekić je osvojio srebro, Larisa Cerić broncu. Amel je poražen u finalu kategorije do 100 kilograma, dok je Larisa slavila u meču za broncu kategorije do 78 kilograma.

Mekić je na putu do finala pobjedio Tunižanina Anisa Ben Khalida u kategoriji ispod 100 kg. U finalu je Amel za protivnika imao Egipčanina Ramadana Darwisha koji je branio zlato sa igara u Pescari. Na kraju je Darwish uspio, ponovo je zlatni.

Larisa Cerić je u kategoriji do 78 kilograma brončana. U borbi za medalju Larisa je bila bolja od Alžirke Sonie Asselah. Sonia ima jedno zlato sa Pan Arapskih igara. Larisa je u prvom nastupu poražena od Turkinje Belkis Zehra Kaye, a priliku da se bori za medalju dobila je nakon pobjede nad Talijankom Taniom Ferrera u repesažu.

Dražen Subotić je bio danas naš treći predstavnik i bio je također blizu medalje. On je nastupio u kategoriji iznad 100 kilograma i već u prvoj borbi uspio je proći De Latorrea iz Andore.U četvrtfinalu je izgubio od Matjađa Ceraja iz Slovenija, dok je u repesažu bolji bio Alžirac Billa Zouani

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.