Mekić treći u Bukureštu

Turnir Svjetskog kupa

Mekić treći u Bukureštu

Amel Mekić, bosanskohercegovački reprezentativac u judou, osvojio je treće mjesto na turniru Svjetskog kupa koji se održalo u Bukureštu.

Mekić je u Istanbulu osvojio titulu evropskog prvaka, a odmah u sljedećem svom nastupu u kategoriji do 100 kg u pet borbi upisao je četiri pobjede i jedan poraz.

Član sarajevkog Judo kluba City Centar u prvom kolu bio je bolji od Britanca Jamesa Austina, nakon čega je savladao i Francuza Christopha Humberta.

Poražen je u trećem kolu od Lukasa Krpaleka, koji je na kraju osvojio prvo mjesto. Naš 30-godišnji reprezentativac je u repasažu najprije savladao  Novozelanđanina Jasona Kostera, a u borbi za treće mjesto slavio je protiv Rumuna Daniela Brata.

Jadranko Jahić, naš drugi predstavnik koji se borio također u kategoriji do 100 kg, u prvom kolu savladao je Španca Jorgea Rigueira, ali je zaustavljen od Amerikanca Kyla Vashkulata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.