Mekiću bronzana medalja u Pescari
Za treće mjesto Mekić je savladao Libanca Bensaleha

Mediteranske igre - džudo

Mekiću bronzana medalja u Pescari

Amel Mekić, najbolji bosanskohercegovački džudista osvojio je bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Pescari. Mekić je eliminisan u polufinalu, ali je do pobjedničkog postolja došao zahvaljujući pobjedu u repasažu.

Mekić je u kategoriji do 100 kg ostvario dvije pobjede i jedan poraz. U četvrtfinalu je savladao grčkog predstavnika Iliadis, dok je u polufinalu poražen od Francuza Mareta. U repasažu, odnosno borbi za postolje, Mekić je bio bolji od Bensaleha iz Libana.

Osim Amela Mekića, u Pescari je danas nastupilo još troje naših džudista, ali oni nisu uspjeli do pobjedničkog postolja.

Mitar Mrdić je u kategoriji do 73 kg osvojio sedmo mjesto, dok su Aldin Lukač (do 81 kg) i Nermina Ćosićkić (do 78 kg) eliminisani već u prvom kolu.


Obzirom na velike najave prilikom odlaska naših sportista u Italiju, samo jedna bronzana medalje i ne može se smatrati velikim uspjehom...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.