Mekiću nagrada 3.000 KM od OKBiH

Amel je to zaslužio

Mekiću nagrada 3.000 KM od OKBiH

Edmir Škorić

U Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine danas je upriličena svečanost na kojoj su predsjednik Izet Rađo i potpredsjednici Siniša Kisić i Marjan  Kvesić uručili priznanja evropskom prvaku u džudu Amelu Mekiću i njegovom treneru Branislavu Crnogorcu.

"Na ovaj način želimo da promovišemo naše najbolje sportiste. U periodu do olimpijskih igara u Londonu, želimo da damo podršku Amelu Mekiću, Larisi Cerić, Hamzi Aliću i drugim. Oni trebaju da budu lideri mladim generacijama, kojim trebamo poslati signale da se ipak vrijedi žrtvovati u životu i baviti se sportom", kazao je Rađo.

Za titulu evropskog prvaka Mekiću je uručena simbolična nagrada od 3.000, a treneru  Crnogorcu 2.000 KM.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara OKBiH Said Fazlagić istakao je da se radi o simboličnim priznanjima, s obzirom na  situaciju u bh. sportu i državi te da u OKBiH ne postoji odgovarajući fond za takve nagrade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.