Memnun Hadžić debituje u profi boksu

26. decembra na Ilidži

Memnun Hadžić debituje u profi boksu

Adnan Beganović

Najbolji bosanskohercegovački sportist u 2008. godini, Memnun Hadžić, krajem decembra odboksovat će svoj prvi profesionalni meč u karijeri.

Osvajač prve evropske seniorske medalje u historiji bh. boksa (bronza na EP 2008. u Liverpoolu) borit će se  26. decembra u dvorani KSC Ilidža boriti protiv Slaviše  Beriše, u superteškoj kategoriji. Predstavnik Srbije važi za jednog od najboljih boraca u regionu, koji je u karijeri imao 25 mečeva.

"Pod vodstvom trenera Jasmina Erovića i Almedina Fetahovića dvoipomjesečne pripreme uspješno privodim kraju. Trenutno se nalazim na završnim priprema na Igmanu. U svom profesionalnom debiju želio sam da se borim sa što kvalitetnijim protvnikom, kakav je Beriša", kazao je 28-godišnji Hadžić. 

Prije glavnog meča večeri Hadžić - Beriša, u sklopu manifestacije "Fikret Hadžić Piklić", održat će se još sedam uvodnih borbi, od kojih četiri u olimpijskom boksu, dva u kick-bokingu, te još jedan profesionalni i boks meč između našeg Halida Ranice i Mihaila Finčura iz Srbije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.