Memorijal "Mustafa Hajrulahović Talijan"

Memorijal "Mustafa Hajrulahović Talijan"

Adnan Beganović

Deveti memorijalni bokserski turnir ''Mustafa Hajrulahović Talijan'' bit će održan 10. i 11. septembra u organizaciji Bokserskog kluba "Zlatni ljiljani" iz Sarajeva.

Turnir se proteklih godina održavao u maju. No, po riječima potpredsjednika Organizacionog odbora turnira Nedžada Ajnadžića, septembar je najbolji mjesec za održavanje turnira jer se tada obilježava godišnjica Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Drugi razlog je finansijske prirode.

''Organizacioni odbor se odlučio za septembar jer će na taj način Turnir još više dobiti na značaju. Obilježavanju dana Prvog korpusa ARBiH dodali smo sportsku manifestaciju organiziranu u znak sjećanja na velikog čovjeka kakav je bio Talijan'', objasnio je Ajnadžić na današnjoj konferenciji za medije.

Predsjednik Organizacionog odbora Fikret Musić je istakao da je dio finansija za organizaciju Turnira osiguran danas, dok će Organizacioni odbor dodatno pojačati aktivnosti da bi u roku od mjesec dana prikupio preostali dio sredstava.

''Apelujem na sponzore i donatore koji su u mogućnosti finansijski pomoći organizaciji turnira da to učine u narednih 30 dana'', rekao je Musić i dodao da će na turniru učestvovati oko 24 kluba iz BiH uz takmičare i klubove iz zemalja okruženja i Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.