Memorijal "Hakija Turajlić"

Memorijal "Hakija Turajlić"

Adnan Beganović

Bokserski savez BiH nerednog vikenda  po 16. put organizira Međunarodni memorijalni bokserski  turnir Hakija Turajlić u znak sjećanja na bivšeg potpredsjednika Vlade BiH koji je 1993. godine ubijen na kontrolnom punktu u Nedžarićima.

Na memorijalu, koji je i ove godine uvršten u kalendar EUBC (Evropske bokserske asocijacije), učestvovat će borci iz 10  zamelja - Španija, Jordan, Rumunija, Srbija Makedonija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Kosovo i BiH.

Reprezentacija BiH  nastupit će u najjačem sastavu, predvođena Džemalom  Bošnjakom.

Turnir će se održati u dvorani KSC  "Ilidža". U subotu su na rasporedu polufinalni mečevi od 18.00 sati, dok su finala na programu  u nedjelju od 13.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.