Mendes vjeruje da može odgovoriti Aldu

Mendes vjeruje da može odgovoriti Aldu

Chad Mendes vjeruje da može doći do pobjede nad Joseom Aldom u najzanimljivijoj borbi večeri.

Poznato je da Aldo brani pojas u perolakoj kategoriji, te da Brazilac trenira sa Maynardom koji ima sličan stil kao Chad Mendes.

"Ne zanima me sa kim trenira Aldo. Ja trenutno treniram sa nekim od najboljih ljudi u ovome sportu. Hrvanjem se bavim od pete godine, znači skoro cijeli život. Aldo može trenirati i sa najboljim hrvačem na svijetu, ali to ne znači da će biti dobar kao ja u tom segmentu", samouvjeren je bio Mendes.

Mendes će večeras pokušati iskoristiti svoje vještine iz hrvanja i dat će sve od sebe da dođe do pojasa u perolakoj kategoriji u UFC 142. Borba će se održati u Rio de Janeiru.

"Brazil je rodno mjesto Mixed Martial Artsa (MMA). Pobijediti trenutnog šampiona na njegovom terenu bio bi najbolji način da se dokažem. Nalazim se u formi života i jedva čekam da to pokažem", zaključio je Mendes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti