Mickey Garcija ruši sve pred sobom

Osvojio naslov svjetskog prvaka

Mickey Garcija ruši sve pred sobom

Mikey Garcija je još jednom skrenuo pažnju ljubitelja boksa. On je u borbi za naslov svjetskog prvaka u super- pero kategoriji verzija WBO nokautirao Romana Martineza u osmoj rundi.

Branitelja naslova Portorikanac Roman Martinez je krenuo silovito, čak je u drugoj rundi rušio Garciju, ali se  Mikey vratio. Počeo je pogađati Martineza koji se držao do osme runde. Tada je stigao jedan lijevi kroše u jetru i svjetski prvak pao. Garcia iza sebe ima 33 borbe, još uvijek je neporažen, a ova pobjeda bila je ukupno 28 nokautom. Martinez koji nosi nadimak "Rocky" je ostao na 27 pobjeda a ovaj poraz je njegov drugi u karijeri. Ricky Burns ga je pobjedio 2010.godine jednoglasnom odlukom sudija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.