Kad Mike Tyson izgubi kontrolu tad nastaje ozbiljan problem
Foto - Screenshot

Iz straha je radio potpuni haos

Kad Mike Tyson izgubi kontrolu tad nastaje ozbiljan problem

Midhat Šljivak

Mike Tyson važi za jednog od najvećih udarača koji se ikad pojavio u svijetu boksa.

Razorni udarci mnoge su poslali u carstvo snova. Za ulazak s njim u ring bila je potrebna ogromna hrabrost jer je Iron Mike bio istinsko čudovište.

Međutim, tokom 90-ih godina prošlog stoljeća počele su ogromne nevolje za Tysona. Završio je u zatvoru zbog silovanja, a i pored toga za njegovo ime vezali su se brojni skandali.

Tyson je bio neukrotiva zvijer. Grizao je rivale, trudio se lomiti im ruke tokom mečeva, napadao ih je na press konferencijama i ulicama.

Mike je godinama kasnije odlučio da ode na preglede kako bi ustanovio šta to izaziva stalni bijes kod njega.

"Pogledao je snimke mozga i rekao mi je da se dosta aktivnosti odvija u njemu i da utječe na bijes. Mogao je jasno reći kada sam ljut, kada sam uplašen. Imao sam problem sa strahom i traumama iz mladosti", rekao je Tyson i dodao je:

Oglasi

"Taj strah je kao vatra. Ne možeš ga obuzdati i brzo te uhvati. Ako ga ne kontrolišeš može te ubiti".

Zbog tog straha Mike je pravio brojne gluposti. Napadao je koga je stigao, bijes nije mogao obuzdati ni u ringu i u završnoj fazi karijere samo se čekao novi potez kojeg će napraviti.

Imao je Tyson problema i nakon završetka karijere. Tako je 2009. godine u Las Vegasu u naletu bijesa i opijen teškim drogama prebio sedam hostesa koje su bile s njim u sobi.

Srećom, u proteklih sedam-osam godina se potpuno smirio. Odlučio je ponovo početi s treninzima, vratio se i boksu u egzibicionim mečevima i svoje misli je usmjerio na druge projekte.

Među prvima je pokrenuo biznis na plantaži marihuane, a ima i vlastiti podcast kojeg godinama uspješno vodi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi