Mike Tyson ima zabranu ulaska u Veliku Britaniju

Mike Tyson ima zabranu ulaska u Veliku Britaniju

E. Škorić

Bivši svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji Mike Tyson dobio je zabranu ulaska u Veliku Britaniju.

Tyson je trebao u Londonu da predstavi svoju autobiografiju, no preskočio je prestavljanje nakon što je saznao da mu je zabranjen ulazak u Veliku Britaniju.

"Neosporna istina" je knjiga koju predstavlja Tyson, a o kojoj je trebao da govori u Londonu, no zaboravio je da ne smije doći u London.

Osuđen je 1992. godine na šestogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja, a odslužio je tri godine. Britanski zakoni nalažu da osoba  koja je osuđena na četiri i više godina zatvora ne smije ući u zemlju.

"Došlo je do promjene u britanskom imigracijskom zakonu, koje nismo bili svjesni. Stoga je Mike morao promijeniti lokaciju na Pariz, kako bi spasio svoje tiskovne obveze spram Velike Britanije", saopšili su iz HarperCollins, tvrtke koja izdaje autobiografiju slavnog boksera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije