Izgubio je više od 300 miliona dolara, ali nikada nije odustao: Koliko je sada 'težak' Mike Tyson?
Foto - Instagram / Mike Tyson

Prošao je kroz sve i svašta

Izgubio je više od 300 miliona dolara, ali nikada nije odustao: Koliko je sada 'težak' Mike Tyson?

M. Šljivak

Mike Tyson se 28. novembra vraća u ring nakon 15 godina u borbi protiv Royja Jonesa.

Iron Mike nikada nije izgledao bolje iako su mu 54 godine, a gledaoci će kupovinom prijenosa moći da vide legendarnog boksera ponovo u akciji.

Tokom karijere Mike Tyson je zaradio veliku količinu novca. Forbes tvrdi da je ta cifra gotovo 700 miliona dolara, ali ono što se zna da je kroz njegove ruke prošlo oko 300 miliona dolara.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CHvpZxFBAhJ/[/instagram]

Toliko je Tyson uspio da potroši. Kupovao je skupocjene kuće, automobile, zanimljive životinje (tigrove), ali u 2003. godini je morao da proglaski bankrot.

Raskalašan način života ga je doveo do toga da je državi bio dužan 23 miliona dolara, ali se nakon svega Mike uspio izvući i sada mnogo pametnije ulaže novac.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CGQXvpzhh3z/[/instagram]

Čuveni bokser sada je 'težak' oko tri miliona dolara. Većina zarade mu dolazi od njegove plantaže marihuane u Californiji, gdje navodno mjesečno proda marihuane za pola miliona dolara.

Također, dobar novac Mike zaradi i od Hotboxin Podcasta. Ima dobre sponzore koji mu donose novac i vjerovatno će u narednom periodu Tysonovo bogatstvo dodatno rasti.

Sigurno je da će biti zarade i od prodaje TV prijenosa za povratnički meč, iako je Mike obećao da će novac otići u humanitarne svrhe.

Top Komentari

papirna
Jedan od ovih golubova je dobio od Bosanca kojeg licno poznajem Mike htio da mu plati ovaj mu dao djaba Mike ljudina mu dao neke stvari sa njegovim potpisom Postovanje veliko za ovog lika a eto samo da kazem i on postuje nas Bosance
11 0
RZZE88
Upravo sam shvatio da je moj zivotni san Californija i jedan hektar zemljista, za ostalo cu lako.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi