Dedica udara kao momak: Roy Jones bježao u ringu od Tysona

Na kraju završeno neriješeno

Dedica udara kao momak: Roy Jones bježao u ringu od Tysona

A. Čaušević

Sa 54 godine Mike Tyson se odlučio vratiti u ring.

Borba protiv Ryon Jonesa je završena neriješeno, ali je Čelični Mike u nekoliko navrata pokazao zašto je bio najmlađi prvak u teškoj kategoriji.

Tyson je izgledao zaista sjajno i odlično pripremljen. Roy Jones nije imao odgovor, a praktično je bježao u ringu da izbjegne udarce.

Iako je ušao u šestu deceniju, kontroverzni Tyson je pokazao da još uvijek itekako ima eksplozivnosti, ali i snage u njegovim udarcima.

"Teško je primati udarce od Mikea, trebam vidjeti s porodicom hoću li ovo ponovo raditi", bila je prva Jonesova izjava nakon meča.

Tyson je najavio uskoro novu borbu te da želi ići naprijed.

"Nekad su se dvije minute činile kao tri. Sretan sam što sam se ponovo vratio u ring i apsolutno ću nastaviti da idem naprijed i održim još nekoliko borbi", poručio je legendarni Amerikanac.

Promo

Top Komentari

Hare
Legenda. Trebali su mu za protivnika naći nekoga ko bi to podjednako ozbiljno shvatio kao on, Roy se više hrvao nego boxao
4 0
JointUnion87
Čelični Majk. Old school :)))
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi