Miočić protiv Arlovskog u Las Vegasu

Početkom naredne godine

Miočić protiv Arlovskog u Las Vegasu

Dž. Mrakić

Nekoliko dana nakon što je zbog povrede otkazao borbu na UFC eventu u Dublinu Stipe Miočić saznao je svog novog protivnika.

Ovog vikenda ljubitelji MMA sporta trebali su gledati okršaj između teškaša Stipe Miočića i Bena Rothwella, međutim Miočić je izjavio da zbog povrede nije u mogućnosti da nastupi, pa je borba otkazana, bez pokušaja da se pronađe neki drugi protivnik za Rothwella.

I dok Rothwell čeka priliku da „uskoči“ kao zamjena ukoliko jedan od dvojca Junior dos Santos – Alistair Overeem otkaže borbu, Miočić će se boriti s Andrejem Arlovskim na UFC 195 priredbi 2. januara 2016. godine u Las Vegasu.

Miočić (13-2) u UFC-u je rangiran na 3. mjestu teške kategorije, a zadnju borbu okončao je tehničkim nokautom u petoj rundi protiv veterana Marka Hunta u maju ove godine. S druge strane, Andrei Arlovski (25-10) je četvrti teškaš UFC-a, odmah iza Stipe, i dobio je šest posljednjih borbi. 

U njegova ajznačajnija ostvarenja spadaju pobjede nokautom protiv Antonija Silve i Travisa Brownea, ali i posljednja, sumnjiva pobjeda protiv Franka Mira, kojom ni sam Arlovski nije bio zadovoljan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.