Mirko Filipović gušenjem do trijumfa

Na oproštaju od UFC-a

Mirko Filipović gušenjem do trijumfa

Adnan Beganović

Mirko Filipović sinoć je u najvjerovatnije svojoj posljednjoj UFC borbi pobijedio Amerikanca Pata Barryja.

Američki borac mnogo bolje je otvorio borbu i u prvoj rundi je dva puta poslao na parter Filipovića, no nije uspio završiti posao.

Međutim, u drugoj rundi hrvatski borac preuzeo je inicijativu, a u jednom momentu uspio je Barryja srušiti na parter, no, nije do kraja materijalizovao tu prednost.

I u trećoj rundi hrvatski borac bio je dominantniji, a s nekoliko udaračkih serija doboro je uzdrmao Barryja, a do pobjede je došao gušenjem s leđa.

Ova borba je prema najavama koje dolaze iz Filipovićevog tabora bila ujedno i posljednja u UFC-u, no prema pisanju hrvatskih medija mnogo više će se znati nakon Mirkovog povratka u Hrvatsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.