"Mirko izgleda komično golem za jednog 67-godišnjaka"

Cro Cop na meti američkog novinara

"Mirko izgleda komično golem za jednog 67-godišnjaka"

E. Škorić

Mirko Filipović je sinoć u New Yorku pobijedio Roya Nelsona u borbi u okviru Bellatorove predstave.

Nakon tri runde Cro Cop je dugoočekivani revanš dobio odlukom sudija (30:27, 29:28, 29:28), što je Nelsona natjeralo da se oglasi i poruči da su sudije pogriješile i da nisu dale najbolji sud.

Dosta reakcija izazvao je okršaj Cro Copa i Nelsona, a u sve se uključio američki novinar koji smatra da je Hrvat bio pod dopingom.

"Vikend je bio sje*an. Znam da sam novinar i da bih trebao biti objektivan i sve to. Bellator mi je upropastio vikend. Sjedio sam kod kuće u iščekivanju dobrih parova i mečeva. Mislim da to nije previše za jednog ljubitelja borbe. Vjerujem da je Scott Coker (vlasnik Bellatora, opa.a i Mirkov prijatelj, opa.a) ušao u ovo s najboljim namjerama. Dokazao se kao solidan menadžer u prošlosti. Ovaj put, planovi se nisu ostvarili", napisao je Tim Burke za MMA portal BloodyElbow.

"Mirko Filipović izgledao je kao da Bellator nema dopinška testiranja. Bio je komično golem za jednog 67-godišnjaka. Nikada ne upadam u zamku optuživanja boraca za doping, to je samoporažavajuće. Ali dajte, ljudi. Zar ćemo se ponašati kao da to ovdje nije slučaj? Možete, slobodno. Ja neću. Ne mogu dočekati borbu Cro Copa i Brocka Lesnara u programu WrestleManije", dodao je novinar, aludirajući na povratak 41-godišnjeg Lesnara nakon doping afere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi