Mirsad Bektić neće nastupiti na UFC eventu u Zagrebu

Neće mu se ispuniti želja

Mirsad Bektić neće nastupiti na UFC eventu u Zagrebu

Dž. Mrakić

Najuspješniji MMA borac bh. porijekla Mirsad Bektić (25) neće se pojaviti 10. aprila u Zagrebu na prvom UFC eventu na ovim prostorima.

Član American Top Teama, koji se uspješno oporavlja od povrede prednjeg križnog ligamenta desnog koljena, ubrzo nakon što je UFC obznanio da dolazi u hrvatsku metropolu izrazio je veliku želju da nastupi na „UFC Fight Night 86“ eventu.

Ipak, kako je potvrdio za naš portal, Bektić se nažalost neće naći na zagrebačkom „fight cardu“, pa će tako Damir Hadžović (10-2) ostati jedini borac bh. porijekla koji će se boriti na historijskom događaju.

Inače, neporaženi Mirsad Bektić (10-0), koji se takmiči u perolakoj kategoriji, ima tri pobjede u isto toliko nastupa u UFC-u, a posljednju je odradio 30. maja prošle godine protiv Lucasa Martinsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi