Mladi bh. hrvači najuspješniji

Međunarodni božićni turnir

Mladi bh. hrvači najuspješniji

A. Beganović
Teme:

Mladi hrvači Bosne i Hercegovine najuspješniji su učesnici 1. međunarodnog božićnog turnira za dječake, održanog danas u Sarajevu.  

Sa osvojenih pet zlatnih, te po 12 srebrenih i bronzanih medalja, dječaci BiH u ukupnom poretku zauzeli su prvo mjesto sa 35 bodova. Drugo mjesto osvojili su mladi hrvači iz Bugarska (32 boda), a treće iz Srbije (22).

Za najboljeg domaćeg takmičara proglašen je Adis Muminović, dok je najuspješnji trener turnira bio Bajro Brkanić (BiH).

Na turniru, održanom sali Katoličkog školskog centra, učestvovalo je 11 ekipa sa 80 takmičara iz BiH, Hrvatske, Srbije, Bugarske i Mađarske.

Turnir je uspješno organiziralo Hrvatsko kulturno društvo Napredak, dok je tehnička organizacija bila  povjerena Hrvačkom  klubu Bosna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.