Mladi bh karatisti nastupaju na EP
Možemo li do medalje u Parizu ?

Mlade karate nade otputovale u Pariz

Mladi bh karatisti nastupaju na EP

M. Maksimović

Juniorsku i kadetsku reprezentaciju BiH od 30.januara do 1. februara očekuje nastup na 36. po redu Evropskom prvenstvu u karareu kojem je domaćin Pariz.

Za reprezentaciju BiH će u juniorskoj konkurenciji nastupiti Marin Hrkač član KK Neretva, Nedžad Smajić član KK Travnik dok su preostala tri predstavnika, Meris Muhović, Haris Škrijelj i Haris Suljanović članovi KK kluba  Champion sa Ilidže. U konkurenciji juniorki Ena Huskić i Alima Fazlić stižu iz KK Tuzla - Simbra,  Eldina Maslo je članica KK Bošnjak iz Konjica dok je Arnela Mikić članica Championa.

Pored juniora i juniorki na ovom Evropskom prvenstvu će nastupiti najbolji bh kadeti i kadetkinje U kadetskoj konkurenciji boje BiH brane, Željko Zovko, Mehmed Poljo, Suad Tabaković, Erdin Tihak, Aldin Kiselica u muškoj konkurenciji te Iva Klepić, Suada Tabaković, Aida Fišić i Amina Adilović u
ženskoj konkurenciji.

 - Malo smo ostali zatečeni činjenicom da se od ove godine juniorima računaju takmičari sa 15 i 16 godina, umjesto dosadašnje kategorije 18-21 godine, tako da iskreno ne znam koliko i šta mogu napraviti naši takmičari, ali je najvažnije da smo spremni, kaže u razgovoru za Sportsport.ba Miroslav Klepić
selektor reprezentacije BiH.

 - Iskreno teško je bilo šta prognozirati, ali naš glavni adut je Haris Škrijelj koji nastupa kao junior u kategoriji do 76 kilograma, član je KK Champion. Što se tiče članova KK Neretva, sa zadnjeg ovakvog takmičenja smo donijeli četiri medalje, ovaj put se nadamo opet, a ja bih iskreno bio zadovoljan i jednom osvojenom medaljom, prije samog polaska u Pariz rekao je selektor Klepić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.