Mladi Rumun pobijedio Poturka

K-1 Collizion Final Elimination

Mladi Rumun pobijedio Poturka

Naš najbolji K-1 borac, Dževad Poturak, sinoć je odlukom sudaca poražen od Rumuna Raula Catinasa.

Dževad je sinoć u super borbi učestvovao na priredbi "Collizion: Finale Elimination", a protivnik mu je bio Raul Catinas, kojeg je naš Dževad u jednoj borbi već pobijedio. Na žalost, Dževad sinoć nije uspio ponoviti taj uspjeh, te je jednoglasnom odlukom sudaca pobjeda dodijeljena Rumunu.



Od ostalih borbi izdvajamo pobjedu Hrvata Mladena Brestovca, koji je također jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Koos Wesselsa i tako se plasirao za finalni turnir, koji će se održati u Češkoj. Osim njega finale su osigurali Samil Abasov, Mounir Zekhnini i Mihaita Golescu.

U ostalim super borbama slavili su Freddy Kemayo, Catalin Morosanu, koji je pobijedio Mighty Mo-a, te Aleksej Ignašov, dok je Alexandru Lungu slavio u večerašnjem jedinom MMA meču.

Rezultati:

FINAL ELIMINATION:
Šamil Abasov - James Philips (3-0)

Mounir Zekhnini - Tibor Nagy (3-0)

Mladen Brestovac - Koos Wessels (3-0)

Mihaita Golescu - Petr Vondraček (3-0)

SUPER FIGHTS:
Raul Catinas - Dževad Poturak (3-0)
Catalin Morosanu - Mighty Mo (3-0 nakon extra runde)

Freddy Kemayo - Roman Kleibl (2R KO)

Aleksej Ignašov - Ron Sparks (2R KO)

MMA:
Alexandru Lungu - Justice Smith (1R gušenje)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije