Mladim bh. karatistima srebro i bronza

Evropsko prvenstvo u Bakuu

Mladim bh. karatistima srebro i bronza

Mladi bosanskohercegovački karatisti osvojili su  srebrnu i bronzanu medalju drugog dana takmičenja na 39. evropskom  prvenstvu za juniore, kadete i 4. evropskom kupu  za mlađe seniore (U 21), koje se održava u Bakuu (Azerbejdžan).

Srebrno odličje osvojio je junior Edin Sarić, član Karate kluba Ilidža, u kategoriji do 61 kg, dok je bronzanu medalju izborio Anes Čongo iz KK Šampion Ilidža, u kategoriji do 70 kg. 

Na EP, koje se završava u nedjelju, učestvuje  više od 700 mladih karatista i karatašica iz 40 zemalja. Boje BiH u Bakuu  brani 19 takmičara i takmičarki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.