Jeziva scena: Reper ušao u oktagon, a zatim je počeo jaukati od bolova
Foto - Screenshot

Monster Popek slomio prst

Jeziva scena: Reper ušao u oktagon, a zatim je počeo jaukati od bolova

Midhat Šljivak

Poljski reper MMA borac Pawel Mikolajuw, poznatiji kao Monster Popek, doživio je sinoć težak lom palca u meču s Normanom Parkeom.

Ovaj 43-godišnjak je u razmjeni udaraca s protivnikom slomio palac, te je istog trenutka predao borbu uz ogromne bolove koje je pokazao.

Popek je gotovo zaplakao u oktagonu. Pao je na koljena, pokazivao je kako mu je otišao prst, a sudija je očekivano prekinuo borbu.

Ovakve scene su naravno nešto što niko ne voli vidjeti u oktagonu, ali jasno pokazuju razliku između profesionalnog borca i onog koji se bavi MMA sportom čisto iz interesa i zabave.

Poljaku je ovo bio deveti MMA meč u karijeri. Sada je na omjeru od četiri pobjede i pet poraza, a jednu do borbi izgubio je i od bh. borca Erka Juna.

S Erkom se u oktagonu našao u oktobru 2018. godine i poražen je tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Nakon ove povrede neko vrijeme će se sigurno zaustaviti u izigravanju MMA borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi