Mormeck večeras protiv Steelhammera

Može li francuski veteran iznenaditi ?

Mormeck večeras protiv Steelhammera

M. Maksimović

Treća subota zaredom i još jedna borba za naslov svjetskog prvaka teške kategorije. Krenulo je od borbe Vitalij Klitscko - Dereck Chisora, nastavilo se okršajem Povetkin - Huck, a večeras na red dolaze Wladimir Klitschko i Jean-Marc Mormeck.

Francuz Jean-Marc Mormeck je tako dobio priliku da u svojoj 40 godini boksa za naslov svjetskog prvaka teške kategorije, tačnije za naslove s obzirom da je Vladimir prvak po verzijama Super WBA, IBF, WBO i IBO.
U svojoj karijeri ''The Marksman'' je do sada ostvario 36 pobjeda uz četiri poraza a svoje najbolje dane je proživio kao bokser poluteške odnosno lakoteške kategorije.

Naslove svjetskog prvaka u verzijama WBC i WBA osvojao je upravo u poluteškoj kategoriji. Posljednji poraz je doživio od Davida Hayea dok su obojica bili poluteškaši 2007.godine, a zanimljivo, Wladimir je zadnji meč odradio protiv Hayea prošle godine. ''Steelhammer'' je na omjeru 56:3

''Kladionice su protiv mene, ali vjerujem u sebe. Ja sam skoro nokautirao Hayea, Wladimir nije uspio. Ja cu ono što sam propustio u tom meču nadoknaditi večeras. Wladimir ima staklenu bradu i ja ću mu je razbiti'' poručio je Francuz koji je skoro 15 kilograma lakši od svog protivnika, čak je i niži 16 centimetara.

''Ovakvog protivnika pogrešno bi bilo podcijeniti. Radi se o iskusnom bokseru koji može primiti veliki broj udaraca, ima tehniku, inteligentan je u samom ringu.Ako neko misli da visok borac ima prednost u borbi sa nižim protivnikom, jer nekada visina i jeste prednost, to nije uvijek tako'' kaže Wladimir Klitschko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.