Može li Chisora bolje od šamara ?
Teško da će neko staviti novac na Britanca

Vitalij još jednom brani naslov

Može li Chisora bolje od šamara ?

M. Maksimović

Olimpijska dvorana u Munchenu većeras će biti poprište bokserskog obračuna u teškoj kategoriji. Svjetski prvak u WBC verziji, Vitalij Klitschko će braniti naslov protiv Britanca Derecka Chisore.Del Boy je uspio maksimalno skrenuti pažnju medija na se

Prvo se raspričao, a onda je i počeo udarati. Na iznenađenje svih, ošamario je Ukrajinca koji je kao i većina prisutnih na vaganju ostao iznenađen. Britanac je nešto kasnije za medije u Britaniji dao izjavu u kojoj je braću Klitschko optužio za zavlačenje tvrdeći kako se Vitalij i Vladimir posljednjih 18 mjeseci '' igrali'' sa njegovom karijerom. 

Možda je Del Boy donekle i u pravu, jer je braća dominiraju teškom kategorijom već duže vrijeme, a izborom protivnika su svoje mečeve poprilično pretvorili u jednosmjernu ulicu, ali isto tako Chisora zaboravlja da je on dobio priliku nakon svega 15 borbi u svojoj karijeri. Uz to Chisora je u posljednja tri meča dva puta poražen. Tyson Fury i Robert Helenius su pobjeđivali Del Boya koji ruku na srce nije zaslužio poraz u Helsinkiju u decembru prošle godine. Šta možemo očekivati od večerašnje borbe?

Teško nešto više od onoga što smo gledali posljednjih godina i sve osim sigurne odbrane naslova bilo bi ogromno iznenađenje.Vitalij ima prednostu visini, viši je 12 centimetara, a raspon ruku mu je 203 centimetra, kod Chisore tek 187 cm. Ukrajinac ima 40 godina i omjer 43-2, a oba poraza je doživio zbog povrede. Posljednji još tamo 2003.godine. 

Chisora je 13 godina mlađi i za sada je na omjeru 15-2. Ne može se pohvaliti nekim velkikim pobjedama, zadnja je bila u meču sa Remigijusom Ziausysom u 11.mjesecu prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.