Može li Haye zaustaviti Vladimira  ?
Sve je spremno za veliku borbu

Večeras dugo očekivani okršaj

Može li Haye zaustaviti Vladimira ?

M. Maksimović

Napokon je na red došla i ova borba.Okršaj za naslov ujedinjenog svjetskog prvaka teške kategorije u kojoj je na jednoj strani Vladimir Klitschko (IBF,WBO,IBO) a na drugoj David Haye (WBA).

Posljednjih godina zaboravili smo šta znači prava žestoka,spektakularna borba u teškoj kategoriji kao što je to bilo nekada.Krivci za to su braća Klitschko koja drže četiri pojasa svjetskog prvaka.Braća Klitschko dominiraju, ali i pažljivo biraju protivnike od kojih su neki u ringu ličili na bolje sparing partnere.Srećom, pojavio se Hayemaker,

David Haye koji je za kratko vrijeme došao u situaciju da se bori za veliki naslov.Haye je stigao do vrha iz lakoteške kategorije gdje je bio prvak u tri verzije WBA,WBC,WBO. Od 2002.godine Haye je u ringu i do sada ima tek jedan poraz u 26 borbi.Svojim ponašanjem i stilom Haye privlači medije kao magnet, za ovu borbu se priprema već duže vremena, prijeti

''Vladimir je stvoren bokser za mene, ne voli žestoku borbu, tučnjavu, ja takve protivnike obožavam, takve jedem  za doručak'' u svom stilu je najavio Haye večerašnji okršaj.

Vladimir na drugoj strani poručuje:

''Mog brata pamte kao boksera iz meča protiv Lenoxa Lewisa, nadam se da će mene pamtiti iz ovog protiv Hayea.''

Većina bivših svjetskih prvaka daje prednost Ukrajincu koji je čak 14 kilograma teži i koji je sedam centimetara viši od Hayea.Borba privlači ogromnu pažnju, prva je nakon 1999.godine i okršaja Lewis - Holyfield kada su na stolu bila također četiri pojasa. Borba će se održati u Imtech-Areni u Hamburgu a kompletan spektakl težak oko 50 miliona funti.

rnrn rnrn


rnrn rnrn


rnrn rnrn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.