Može li Povetkin zaustaviti Wladimira Klistchka ?

Obračun u Moskvi

Može li Povetkin zaustaviti Wladimira Klistchka ?

Ovo će nadamo se napokon biti prava borba. Jer ono što smo do sada gledali uglavnom je nudilo spektakl u svojim najavama. U ringu niti jedan od braće Klitschko nije imao većih problema. Iako po imenima to nisu bili loši bokseri, ali su se u ringu kontra Wladimira i Vitalyja pojavljivali u pogrešno vrijeme.

Sada je na red došao  Alexander Povetkin, neporaženi Rus sa 26 pobjeda u karijeri. Bokser za kojeg mnogi vjeruju da je on upravo taj. Za razliku od svojih predhodnika, Povetkin se nije razbacivao nekim spektakularnim najava. Ostao je poprilično suzdržan

"Nema potreba da sada dajem neka obečanja, kao razbit ću Wladimira, srušit ću ga u ovoj ili onoj rundi. Mogao sam da kažem da ću ga sahraniti i nešto slično, ali nema potrebe. Vidjet ćemo u ringu šta će se dogoditi" kaže Povetkin koji je posljednju borbu odradio 17.maja kada je tehničkim nokautom u trećoj rundi sredio Andrzeja Wawrzyka.

Wladimir se za ovaj meč pripremao u austrijskom Tirolu. U meč ulazi sa 60 pobjeda iz 63 meča. Francesco Pianeta je bio posljednji protivnik koji je ostao na nogama do šeste runde.

"Alexander Povetkin nikada nije izgubio meč, nikada nije bio nokautiran, ja ću učiniti sve da ga pobjedim. Bit će sigurno težak meč, svaki sportista ima svoju šansu i obojica ćemo pokušati iskoristiti svoju" poručuje Wladimir koji je posebno istakao kako u ovom okršaju nema mjesta za politiku, iako neki žele prikazati ovaj meč kao okršaj Rusije i Ukrajine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti