Muhammad Ali hospitaliziran zbog upale pluća

Legendarni američki bokser

Muhammad Ali hospitaliziran zbog upale pluća

Legendarni američki bokser Muhammad Ali prebačen je hitno u bolnicu nakon pretraga na kojima je otkriveno da ima upalu pluća, a ovu informaciju predstavnicima medija saopštio je u subotu navečer njegov glasnogovornik Bob Gunnell.

Ipak, prema prvim informacijama koje stižu iz bolnice stanje bokserske legende je stabilno, a zbog činjenice da je bolest otkrivena na vrijeme boravku bolnici ne bi trebao trajati dugo. 

Ali od 1984. godine boluje od Parkinsonove bolesti, a 72-godišnji bokser sve se manje pojavljuje u javnosti u posljednje vrijeme. Posljednji put u javnosti viđen je proteklog septembra u svom rodnom Louisvilleu, ali tada ništa nije govorio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.